Kuřecí paličky v mandlích na způsob KFC

Kuřecí paličky v mandlích na způsob KFC

Také milujete smažené kuřecí paličky? Připravte si tento recept trošku jinak. Využijte mandlovou mouku v těstíčku a lupínky z mandlí na obalování.

Kuřecí paličky nemůžete jen tak obalit a usmažit je. Není to prso! Potřebují čas, aby uvnitř bylo maso uvařené. Seznamte se s jednoduchým postupem, jak na to. A i když se vám může zdát, že v receptu je hodně ingrediencí, věřte, že to tohle jídlo za to stojí!

Kuřecí paličky v mandlích

4 porce

příprava: 60 minut

Co na kuřecí?

12 ks kuřecích paliček

sůl a pepř

2 lžíce olivového oleje

1 mrkev

2 stonky řapíkatého celeru

1 cibule

2 bobkové listy

100 ml suchého bílého vína

250 ml podmáslí

1 vejce

2 lžíce mandlové mouky (Zdraveorechy.cz)

1 lžíce kukuřičného škrobu

1 lžička sladké papriky

1 lžička nadrceného rozmarýnu

strouhanka a plátky z mandlí (Zdraveorechy.cz) na obalování (v poměru 1:1)

olej na smažení

uvařené brambory s pažitkou

Jak na to?

  1. Kuřecí paličky osol a opepři. Na hlubší pánvi na rozpáleném oleji je osmahni ze všech stran dozlatova. Vmíchej nadrobno nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a cibuli. Přidej bobkový list a podlij vínem. Restuj, dokud se alkohol neodpaří na polovinu objemu. Poté podlij vodou tak, aby byly paličky ponořené z 1/3. Přiklop a dus 10 minut.
  2. Paličky vyjmi a nech zchladnout. Vzniklý vývar si můžeš uchovat na pozdější využití (např. na podlévaní).  Z podmáslí, vejce, mandlové mouky, škrobu, papriky a rozmarýnu si připrav tekutější těstíčko (podobné palačinkám). Paličky namoč do těstíčka a poté obal ve směsi strouhanky s lehce nasekanými plátky mandlí. Ihned smaž v rozpáleným oleji ponořené tak, aby se „obal“ nesvlékl. Podávej s uvařenými bramborami posypanými pažitkou.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *