Rychlá rajčatová polévka pro moje děti

Rychlá rajčatová polévka pro moje děti

Moje holky mají rády rajčatovou polévku. Ne takovou tu z pytlíku, ale z na slunci dozrálých rajčátek, pěkně s parmazánem a s čerstvými bylinkami. I když se to nezdá, je to opravdu rychlá záležitost.

Nejvíc času vám zabere příprava – než všechno omyjete, nakrájíte, otevřete… Nepočítám přípravu domácího vývaru, o tom ale někdy jindy. Samo o sobě je vaření polévky už úplná brnkačka. Něco pro amatéry i profíky, co nemají tolik času, třeba v létě! Tahle voňavá polévka má hodně výhod, pro mě však jednu zásadní – chutná mým dětem a chtějí ji zas a zas.

Rajčatová polévka s parmazánem

4 porce

příprava: 30 minut

Co na polévku?

250 g cherry rajčátek

500 g loupaných rajčat (sklízí se obvykle v době, kdy dozrají na slunci)

4 menší mrkve

1 menší cuketa

1 l domácího vývaru (zeleninový, kuřecí nebo hovězí)

2 šalotky

2 stroužky česneku

2 lžíce olivového oleje

čerstvé oregano a bazalka

sůl a pepř

třtinový cukr a šťáva z citronu na dochucení

parmazán

200 g zavářky (těstovin – kolínek)

Jak na to?

  1. Těstoviny uvař zvlášť v osolené vodě dle návodu uvedeném na obalu. Na oleji orestuj nasekanou šalotku a česnek, přidej na menší kousky nakrájenou mrkev a cuketu.
  2. Vmíchej na menší kousky nakrájená rajčátka, zalij vývarem a krátce povař, asi 5 minut. Poté přidej loupaná rajčata. Dochuť solí, pepřem, oreganem a bazalkou. Část bylinek si nech stranou na ozdobu.
  3. Prohřej polévku, stačí 2 minuty, odstav a rozmixuj. Dochuť ještě podle potřeby troškou třtinového cukru a šťávou z citronu.
  4. Polévku přendej na talíře, doprostřed vlož uvařené těstoviny, zasyp nastrouhaným parmazánem a ozdob čerstvými bylinkami. Můžeš ještě zakápnout olivovým olejem.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *