Rychlé a jednoduché houbové bramboráky s hovězím masem a bylinkami

Rychlé a jednoduché houbové bramboráky s hovězím masem a bylinkami

Kdo zbožňuje houby jako já, pak tomuhle receptu neodolá. Skvěle totiž ladí s hovězím masem, dodávají mu šťavnatost a lehce peprnou chuť. Když navíc přidáte čerstvé bylinky, pak už není opravdu co řešit.

Tahle houbová sezona zdá se mi poněkud podivná. Rok 2015 evidentně není dobrým ročníkem. Ale nevadí. Kdo má trpělivost a ještě stále (tak jako naše rodina) chodí víkend co víkend do lesa a doufá, že když ujde dostatečné množství kilometrů s pohledem upřeným na zem, naplní se mu košíček houbami. Alespoň ten malý, protože velký nemá smysl s sebou nosit. Na druhou stranu, odpadá ta ne příliš oblíbená část, a tím je čištění hub i řešení, co s nimi, když jich je příliš. Sušit, mrazit, nakládat? Ne, rovnou si z nich upečte karbanátky.

 

Houbové karbanátky s bylinkami

4 porce

příprava: 50 minut

 

Co na karbanátky?

100 g jedlých hub

400 g mletého hovězího masa

1 žloutek

1 šalotka

1 lžíce plnotučné hořčice

1 hrst majoránky a oregana

1 hrst kadeřavé kapusty

sůl a pepř

strouhanka na zahuštění

pečící papír

 

Jak na to?

  1. Houby očisti a nakrájej na menší kousky. Smíchej je ve větší míse s mletým hovězím masem, žloutkem, hořčicí, nadrobno nasekanou šalotkou a bylinkami. Já přidala i horkou vodou spařenou a na menší kousky nakrájenou kadeřavou kapustu ze zahrádky.
  2. Dochuť solí, pepřem, promíchej a podle potřeby přidej strouhanku. Vytvaruj karbanátky a přendej je na plech vyložený pečícím papírem. Peč v předehřáté troubě při 180°C dozlatova, asi 30 minut. Můžeš (ale i nemusíš) je během pečení obrátit. Podávej například s domácími hranolky, recept najdeš zde.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *