Polévka, co zahřeje? Frankfurtská s párkem!

Polévka, co zahřeje? Frankfurtská s párkem!

Ideální podzimní polévka je taková, co nejen zahřeje, ale hlavně zasytí. Mezi naše nejoblíbenější patří zelňačka, gulášová i frankfurtská. Která je ta vaše?

 Polévky jsou vděčné, můžete je doslova uvařit „ze zbytků“. Domácím vývarem počínaje – ten nejlepší je jednoznačně pečený a dlouho tažený! Recept, jak na kuřecí vývar najdete zde. Zděláte ne i kořenovou zeleninu, co už na pohled nevypadá nejlíp. A pokud máte zbylé uvařené brambory, můžete je rozmačkat a zahustit jimi polévku místo mouky.

Frankfurtská polévka

4 porce

příprava: 40 minut

Co na polévku?

250 g párků

1 cibule

1 mrkev

200 g brambor varného typu A, B

2 lžíce olivového oleje

1 lžíce hladké mouky

1 lžička sladké papriky

1 lžička zauzené papriky

1,25 l vývaru (kuřecího nebo slepičího)

sůl a pepř

1 velká hrst nasekané petrželky

chléb 

Jak na to?

  1. Párky nakrájej na kolečka. Oloupej cibuli, mrkev, brambory a nadrobno je nakrájej. V hrnci na rozpáleném oleji orestuj párky tak, aby byly opečené. Poté je vyjmi z hrnce a dej stranou. Na výpeku orestuj cibulku s mrkví dozlatova. Vmíchej mouku a krátce restujte.
  2. Pak vmíchej obě papriky a nech je (v tuku) rozpustit, zalij vývarem, přidej nadrobno nakrájené brambory a vař do změknutí. Přidej předem orestované párky, a ještě chvilku povař. Dochuť solí a pepřem a ozdob nasekanou petrželku. Podávej s chlebem.

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *