Recept na domácí gnocchi s krůtím masem a špenátem

Recept na domácí gnocchi s krůtím masem a špenátem

Co k obědu nebo večeři? Místo kupovaných si uvařte svoje bramborové gnocchi a podávejte je dle chuti. Třeba s krůtím masem, špenátem a gorgonzolou jako my.

Pokud si uděláte gnocchi do zásoby, pak se máme ještě pár dalších tipů, co s nimi. Perfektní jsou s omáčkou z rajčat, mozzarellou a bazalkou. Můžete si je promíchat s pestem, zapéct… Nebo, až přijde čas chřestu, u nás na blogu najdete jednu opravdu vymazlený recept s kačenkami (což jsou houby).

Gnocchi s krůtím a špenátem

4 porce

příprava: asi 1 hodinu (dle chladnutí brambor)

Co na krůtí?

800 g krůtího stehna

1 lžíce olivového oleje

50 g anglické slaniny

200 g gorgonzoly

1 velká cibule

4 stroužky česneku

400 g listového špenátu (může být mražený)

sůl a pepř

1 lžička drceného kmínu

1 malá chilli paprička

100 ml smetany ke šlehání (33 %)

Co na gnocchi?

600 g uvařených brambor

1 vejce

1 lžička soli

200 g hladké mouky + na podsypání

Jak na to?

  1. Nejprve si uvař brambory ve slupce na gnocchi do měkka, slij a nech vychladnout. Krůtí maso nakrájej na nudličky. Osol, opepři a orestuj na oleji do zlatova, asi 5 minut. Poté maso vyndej z pánve a nech odpočinout. Na výpeku orestuj na kostičky nakrájenou slaninu, přidej nadrobno nasekanou cibulku, kmín a restuj do zlatova.
  2. Vmíchej nasekaný česnek, krátce orestuj a přidej špenát. Trošku podlij vodou a nech probublávat, sem tam zamíchej. Jakmile se voda odpaří, přidej nakrájenou gorgonzolu a nasekanou chilli papričku. Až se gorgonzola rozpustí ve špenátu, dochuť solí a pepřem. Na závěr přilij smetanu na zjemnění. Podávej s uvařenými noky.
  3. Gnocchi si připravíš tak, že oloupeš uvařené vychladlé brambory. Najemno je nastrouháš na pracovní plochu. Přidáš vejce, sůl a mouku. Vypracuješ hladké těsto. To si ještě podsyp troškou mouky. Rozděl na menší části, z nich vytvaruj válečky, ty nakrájej na stejně velké malé dílky a v ruce vždy ušoulej gnocchi. Ještě do každého lehce vtlač vidličku (lépe budou sát omáčku). Vař v hrnci s osolenou vodou, dokud nevyplavou nebo v páře 6 minut. Jedno gnocchi rozkroj – zjistíš tak, jestli jsou uvnitř uvařené. Podávej s krůtím a se špenátem.
Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *