Jak na italskou polévku minestrone

Jak na italskou polévku minestrone

V létě osvěží a zároveň nasytí. O jakém jídle je řeč? O polévce minestrone, kde nechybí velké množství zeleniny, vývar a těstovinová zavářka. Také jste na ní dostali chuť?

Možná si říkáte, že teplé jídlo v horkých letních dnech není nic pro vás. Ale je to právě naopak. Potřebujete do sebe dostat větší množství tekutin, suroviny bohaté na vodu, vitamíny a minerální látky. Když minestrone uvaříte ve velkém, dá se jíst k obědu, večeři i druhý den. A nemusíte stát u plotny a vařit a vařit. Italové o tom ví své.

Minestrone polévka

4 porce

příprava: 45 minut

Co na polévku?

2 lžíce olivového oleje

100 g tyrolského špeku

2 stroužky česneku

2 mrkve

4 stonky řapíkatého celeru

4 jarní cibulky

1 rajčatový protlak (120 g)

sůl a pepř

3 rajčata

1 malá cuketa

¼ kapusty

1,2 l kuřecího vývaru

1 hrst čerstvého tymiánu

3 bobkové listy

400 g fazolí (nakládaných)

petrželka a bazalka

100 g těstovin (my použili farfalline) na zavářku

Jak na to?

  1. Na olivovém oleji orestuj nadrobno nakrájený špek. Přidej na plátky nasekaný česnek a orestuj. Vmíchej na menší kousky nakrájenou mrkev, celer a jarní cibulku, restuj, dokud se zelenina „nezatáhne“. Vmíchej protlak a ještě prorestuj.
  2. Poté přidej sůl a pepř, na menší kousky nakrájená rajčata, cuketu a kapustu. Krátce orestuj a zalij vývarem. Vmíchej snítky tymiánu a bobkový list. Vař do změknutí, asi 20 minut. Na posledních 10 minut přidej scezené fazole.
  3. V rendlíku si uvař v osolené vodě těstoviny dle návodu na obalu. Slij je. Jakmile je minestrone hotové, vmíchej do polévky uvařené těstoviny, nasekanou petrželku a bazalku. Dochuť podle potřeby solí a pepřem. Podávej.

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *