Zimní těstoviny s upečenou dýní a semínky

Zimní těstoviny s upečenou dýní a semínky

I v tomto ročním období si vychutnejte dýně! Kromě polévky si můžete uvařit krémové těstoviny bez masa! Aspoň na chvíli zapomenete na pečení cukroví.

Víte, co je tohle za dýni? Máslová! Má tvar hrušky, uvnitř je krásně oranžová. Chuťově nasládlá, jemná a nemá moc semínek. Když přidáte trošku chilli získá ten správný říz! Nemusíte ji okrajovat, složitě vydlabovat, a kromě těstovin si z ní můžete připravit i pyré ke steaku. Dejte i vy šanci máslové dýni v kuchyni.

Těstoviny s dýní

4 porce

příprava: 1,5 hodiny

Co na těstoviny?

1 máslová dýně

6 stroužků česneku

½ lžičky sušeného chilli

4 lžíce olivového oleje

sůl a pepř

100 ml smetany ke šlehání 33%

100 ml zakysané smetany

60 g másla

60 g parmazánu

2 jarní cibulky

opražená dýňová semínka na ozdobu

500 g těstovin

Jak na to?

  1. Troubu předehřej na 180°C. Dýni rozkroj podélně na dvě poloviny. Vydlabej jádřince. Vnitřní části (vydlabané dýně) nakrájej nožem křížem. Místo, kde byl jadřinec, vyplň na plátky nakrájeným česnekem a chilli. Osol, opepři a zakápni olivovým olejem.
  2. Dýně peč dozlatova, asi 60 minut. Opečené dýně (tak jak jsou s česnekem a olejem) vydlabej a dužinu přendej do nádoby od mixéru. Přilij obě smetany, přidej máslo a rozmixuj dohladka.
  3. Dýňová semínka nasucho opraž. Parmazán nastrouhej, jarní cibulky nakrájej na kolečka. Uvař těstoviny dle návodu. Slij je a ještě horké těstoviny smíchej v hrnci s připravenou dýní. Přendej na talíře, posyp jarní cibulkou, semínky a parmazánem.

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *