Recept na lehké letní těstoviny k obědu nebo večeři

Recept na lehké letní těstoviny k obědu nebo večeři

Z dovolené v Itálii si skoro vždycky dovezeme olivový olej, sýry, uzeniny ale i nakládané olivy a artyčoky. Ty pak doma přidáváme do těstovin.

I když je venku vedro, tak jíst se musí. Ideálně lehčí jídlo, které nasytí, ale „nezničí“ vás na zbytek dne. A přesně takové jsou těstoviny na milion způsobů. S pestem, aglio olio nebo promíchané s kůrou a šťávou z citronu, olivovým olejem, solí, pepřem a parmazánem. Ty pak podávejte třeba s olivami, artyčoky, rajčátky a rukolou.

Letní těstoviny

4 porce

příprava: 15 minut

Co na těstoviny?

500 g těstovin (např. rigatoni)

1 sklenička nakládaných artyčoků (170 g)

4 lžíce zelených oliv (bez pecek)

250 g rajčat (San Marzano)

80 ml extra panenského olivového oleje

mořská sůl

čerstvě namletý pepř

1 BIO citron (kůra + šťáva z ½ citronu)

60 g sýru Parmazán (nebo Pecorina) + na ozdobu

4 hrsti rukoly

Jak na to?

  1. Uvař těstoviny ve vroucí osolené vodě na způsob al dente (dle návodu na obalu). Artyčoky, olivy a rajčata nakrájej na menší kousky. V misce smíchej olivový olej se solí, pepřem, kůrou a šťávou z citronu. Vmíchej nastrouhaný sýr.
  2. Uvařené těstoviny slij, v hrnci je promíchej s „olivovou“ směsí. Přidej artyčoky, olivy a rajčata a zlehka ještě promíchej. Rozděl na talíře a podávej s rukolou. Můžeš ještě posypat nastrouhaným sýrem.

Jak se vám líbil tento recept?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *